Physical event

Swedish Mining Innovation Student Tour 2023

Gruvsafari i Bergslagen

10 September 08:00 - 17:00 CEST

Add to calendar

Örebro-Västerås-Sala-Garpenberg-Stråssa-Zinkgruvan-Tiveden-Örebro and Mining@ORU, Fakultetsgatan 1, Örebro, Sweden


Organised by LTU Business

The event has passed

Sveriges gruv- och metallindustri är världsledande i den gröna omställningen. Vi jobbar med att hitta de material som behövs för att utveckla ny teknik och moderna samhällen – och vi förädlar dem på miljövänliga, hållbara sätt. Alla pratar om att göra gröna val och bekämpa klimatförändringarna – men vi visar resten av världen hur det går till, och vi behöver din hjälp för att göra just det.

Swedish Mining Innovation Student Tour 2023 – Gruvsafari i Bergslagen

Genomförs i år den 11-14 september (10 och 14 september är resdagar). Student Tour avslutas med eventet Mining@ORU den 14 september. Hemresan sker direkt efter eventet.

Vi vänder oss till bachelor- och masterstudenter vid svenska universitet från bachelor årskurs två och uppåt. Student Tour kommer att hållas på engelska, och deltagandet är kostnadsfritt inklusive transport, boende och mat.

Planerad rutt: Örebro-Västerås-Sala-Garpenberg-Stråssa-Zinkgruvan-Tiveden-Örebro and Mining@ORU

Övergripande temaSustainability and Innovation

Årets fokusområden: Water, geology, enivironment, biodiversity, AI and VR.

Varför anordnar vi en Student Tour?

För att du är viktig för oss! Det behövs många olika kompetenser för att vi ska klara de globala målen och du kan bidra till det. Du som deltar får besöka några av Sveriges vackraste platser, några av landets mest spännande arbetsplatser, och se mer av den enorma bredd av karriärmöjligheter som finns inom gruvindustrin. Du får på nära håll se vad vi jobbar med, vilka problem vi försöker lösa, och vad din roll skulle kunna bli hos oss.

Oavsett om ditt fokus ligger på att bli civilingenjör, jobba med industriell ekonomi, IT, konstruktion, geologi, geofysik, kemi eller automation, så finns det gott om valmöjligheter i branschen.

Var med och skapa en grönare och bättre framtid

Hos oss får du göra skillnad, varje dag. Du får chansen att utveckla dina kunskaper tillsammans med branschens skarpaste – och tillsammans skapar vi en bättre, grönare framtid.


Det finns ett begränsat antal platser och kommer vara en urvalsprocess. Den kommer delvis vara baserad på de ansökandes motiveringar till varför just de ska få delta och vi kommer även sträva efter en jämn könsfördelning med ett inkluderande förhållningssätt när urvalet görs.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökningsdag: 31 maj 2023


How to get to Swedish Mining Innovation Student Tour 2023


Do you want to organise your own virtual event?