Physical event

Redo att göra skillnad? Satsa på en EU-karriär

Kom till informationsträff den 26 april 2023 kl. 16:00 för att ta reda på mer information

26 April 16:00 - 18:00 CEST

Add to calendar

Stockholms universitet, Albano, hus 2, plan 2, Greta Arwidssons Väg 30, Stockholm, Sweden


Organised by UHR

The event has passed

Känner du starkt för EU och dess framtid? Vill du göra skillnad och påverka vardagen för EU:s invånare? EU:s institutioner kan erbjuda dig ditt livs chans. Kom till informationsträff den 26 april 2023 kl. 16:00 för att ta reda på mer information.

Program

  • 16:00-17:00 Paneldiskussion om möjligheterna att söka praktik och arbete inom EU och Q&A med panelen.

  • 17:00-18:00 Mingel där du har möjlighet att träffa viktiga personer för en framtida EU-karriär, ställa frågor och knyta kontakter.

Medverkande talare

Minna Vuorio, direktör för Europeiska kontoret för uttagning av personal, Epso, och Europeiska förvaltningsskolan, Eusa, berättar om vilka möjligheter till praktik och arbete finns vid EU:s institutioner, byråer och organ och presenterar Epsos snabbare, smidigare och mer tillgänglig modell för urvalsprocessen.

Eino Örnfeldt, GD för Universitets- och högskolerådet, berättar om stödet som myndigheten kan erbjuda för dig som satsa på en EU-karriär.

Cecilia Thorfinn, kommunikationschef på Europeiska kommissionens representation i Sverige, berättar om sin EU-karriär och om hur EU-tjänstepersoner kan förbättra livet för människor i Sverige och inom EU.

Adrian Winbladh, studentambassadör för EU-karriär vid Uppsala universitet, berättar om sitt uppdrag och reflekterar kring möjligheter och hinder som högskolestuderande ser med en EU-karriär. 

Elisabeth Geiger Poignant, PhD, universitetslektor vid Stockholms universitet, framför universitetens roll att förbereda kompetenta och konkurrenskraftiga studenter för en EU-karriär.

Asia Riazantceva, samordnare EU-rekrytering, Universitets- och högskolerådet, modererar samtalet.

Informationsträffens språk är engelska.

Adress: Stockholms universitet, Albano, hus 2, plan 2, Greta Arwidssons Väg 30

Anmälan senast den 20 april 2023.

Mer information

För att få mer information om EU-karriärmöjligheter besök UHR:s websida, prenumerera på UHR:s nyhetsbrev om EU praktik och arbete, följ EU Careers Sweden i Facebook, LinkedIn och Instagram.


How to get to Redo att göra skillnad? Satsa på en EU-karriär


Do you want to organise your own virtual event?